Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Piemientos Bild: Arla Köket

Piementos de padron med ostfyllning

4 port

Pimientos de padron är milda spanska chilifrukter som passar perfekt att grilla. Bjud som snacks eller som tillbehör till ribs eller nötkött.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

25 pimientos de padron

200 g färskost naturell

100 g vitost vitlök&persilja

130 g riven ost mozzarella

¾ msk flingsalt

3 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda färskost och vitost i en skål.
  2. Tillsätt osten.
  3. Skär ett snitt på längden i varje chili.
  4. Lägg i en knapp matsked med ostkräm i snittet och kläm ihop.
  5. Grilla chilisarna med snittsidan uppåt ca 5 min.
  6. Dra åt sidan och låt dem ligga på indirekt värme ca 5 min så det blir mjuka.
  7. Blanda salt med sesamfrö och strö över vid servering.