Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Pizza med svamp, tryffel och rucola

4 portioner

Sugen på pizza? Christian Hellbergs pizza med svamp, tryffelolja och lagrad ost kommer inte att göra dig besviken.

Publicerad 2016-02-18 | Senast ändrad 2016-02-24 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 pizzadeg (se recept nedan)

200 g tunt skivad svamp, t.ex. champinjoner, Karl-Johan eller Portabello

1 sats tomatsås (se recept nedan)

2 dl riven lagrad Svecia

1 msk tryffelolja

1 tsk malen svartpeppar

50 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader. Dela pizzadegen i fyra bitar och kavla ut dem riktigt tunt. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  2. Skiva svampen tunt. Bred tomatsås på pizzorna och fördela svampen.
  3. Ringla på tryffelolja, peppra och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 minuter tills osten smält och fått färg.
  4. Ta ut pizzan och lägg på rucola och krydda med lite mer svartpeppar.

Grundrecept pizzadeg och tomatsås