Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Grundrecept pizzadeg och tomatsås

4 portioner

Här är recept på bästa degen och läckraste tomatsåsen till din hemgjorda pizza. Hemligheten bakom en extra god tomatsås är att låta den koka länge. Du kan också göra den i förväg och förvara i kylen.

Publicerad 2016-02-18 | Christian Hellberg

Ingredienser:

Pizzadeg grundrecept

⅓ paket jäst

3 dl kallt vatten

1½ tsk flytande honung

1 tsk salt

2 msk olivolja

6 dl vetemjöl special

2 dl durumvetemjöl

Tomatsås

1 gul lök

1½ msk smör- & rapsolja

1 burk krossade tomater

1 tsk rosmarin

1 msk tomatpuré

1 msk rödvinsvinäger

2 tsk strösocker

1 dl vatten

½ tsk salt

Gör så här

  1. Pizzadeg: Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt cirka 2 timmar.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör- & rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka i ca 30 min.
  4. Mixa såsen slät med en stavmixer eller i en blender. Låt svalna.