Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Portabellosandwich Bild: Norstedts

Portabellosandwich med Västerbottenost

4 portioner

Publicerad 2016-05-16 | Vardagspuls

Ingredienser:

4 portabellosvampar (ca 500 g), putsade

2 msk olivolja


5 timjankvistar, plockade blad

1 vitlöksklyfta, finhackad


60 g Västerbottensost, riven

100 g grönkål, plockad


1 msk smör


salt

Gör så här

  1. Skär av foten på svampen. Lägg ut ett aluminiumfolieark, rippla över oljan och strö över timjan, vitlök och salt. Lägg på svamparna med topparna uppåt.
  2. Lägg ett ark aluminiumfolie över och vik ihop kanterna så det blir ett tättslutande paket. Grilla över direkt glöd under lock cirka 15 minuter eller tills svampen är genomlagad.
  3. Ta svampen från grillen och låt den svalna något. Vänd hattarna och lägg osten på två astekpanna i lite smör.

  4. Lägg kålen på osten och lägg på de andra svamphattarna. Fäst ihop svamparna med ett grillspett och lägg dem på grillen över direkt glöd under lock.

  5. Vänd efter 2 minuter. Dela svamparna i klyftor vid servering.

 

 

Recept från boken "Grilla vego" av Paul Svensson, Norstedts.