Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydlings lagar primörer med sidfläsk. Från Vardagspuls den 8 maj.

Primörer med grillat sidfläsk

4 portioner

Fina primörer med sidfläsk kombineras här och blir en mjuk och fräsch middag.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-04-30 | Vardagspuls

Ingredienser:

400 g sidfläsk
800 g grön sparris
12 rädisor
1-2 rabarberstjälkar
2 knipplökar
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 msk kallpressad rapsolja
10-15 små nässlor
1 dl solrosfrön
1 vitlöksklyftor
1 dl finriven lagrad prästost
1-2 dl rapsolja
Salt och peppar
Olivolja till stekning
Bröd till servering



Gör så här

  1. Skiva rädisor, rabarber och lök fint. Pressa vitlök och blanda med finrivet skal av citron, saft, honung och olja.
  2. Lägg grönsakerna i dressingen och låt marinera i ca 10 minuter. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull och doppa nässlorna vattnet. Ta upp dem och lägg på ett

    hushållspapper för att rinna av.

  3. Lägg nässlor, vitlök, finriven ost och solrosfrön i en mixer och mixa till grynig pestokonsistens, medan olja hälls i. Smaksätt med salt och peppar.

  4. Skär sidfläsk i tunna skivor och stek knaprigt i stekpanna eller på plåt i ugn.

  5. Skala av eller skär bort det nedersta på sparrisen och stek några minuter i lite olivolja.

  6. Servera sparrisen med grönsaksvinägrett, nässelpesto och stekt sidfläsk med ett gott bröd till.