Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydlings lagar primörer med sidfläsk. Från Vardagspuls den 8 maj.

Primörer med grillat sidfläsk

4 portioner

Fina primörer med sidfläsk kombineras här och blir en mjuk och fräsch middag.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-04-30 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

400 g sidfläsk

800 g grön sparris

12 rädisor

1-2 rabarberstjälkar

2 knipplökar

1 vitlöksklyfta

1 citron

2 msk kallpressad rapsolja

10-15 små nässlor

1 dl solrosfrön

1 vitlöksklyftor

1 dl finriven lagrad prästost

1-2 dl rapsolja

Salt och peppar

Olivolja till stekning

Bröd till servering

Gör så här

  1. Skiva rädisor, rabarber och lök fint. Pressa vitlök och blanda med finrivet skal av citron, saft, honung och olja.
  2. Lägg grönsakerna i dressingen och låt marinera i ca 10 minuter. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull och doppa nässlorna vattnet. Ta upp dem och lägg på ett

    hushållspapper för att rinna av.

  3. Lägg nässlor, vitlök, finriven ost och solrosfrön i en mixer och mixa till grynig pestokonsistens, medan olja hälls i. Smaksätt med salt och peppar.

  4. Skär sidfläsk i tunna skivor och stek knaprigt i stekpanna eller på plåt i ugn.

  5. Skala av eller skär bort det nedersta på sparrisen och stek några minuter i lite olivolja.

  6. Servera sparrisen med grönsaksvinägrett, nässelpesto och stekt sidfläsk med ett gott bröd till.