Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Färskost med kvarg – proteinrikt pålägg för den aktive Bild: Johnér, Arla

Nytt proteinrikt pålägg – perfekt för den aktive

Låt färskost och kvarg samarbeta på mackan

Tränar du mycket och är på jakt efter ett proteinrikt mellanmål? Eller vill du dra ner på köttet men samtidigt ha en proteinrik smörgås? Då är färskost med kvarg något för dig!

Publicerad 2016-10-06 | Vardagspuls

Kvarg har snabbt blivit en favorit bland svenskar som tränar. Inte konstigt med tanke på att den både är rik på protein som kroppen behöver för muskeltillväxt och innehåller små mängder fett och socker. Studier har visat att kroppen är som mest mottaglig för protein strax efter ett avslutat träningspass.

Nu kommer ett nytt verktyg för alla träningsentusiaster, som dessutom smakar gott på en skiva bröd: färskost med kvarg! Förutom att färskostens friskhet och kvargens syrlighet går utmärkt ihop blir en skiva grovt bröd med den nya färskosten och kanske några skivor av din favoritgrönsak en perfekt uppladdning inför – eller påfyllning efter – ett tufft träningspass.

Mackinspiration – proteinladda med mackor fulla med energi

Det nya pålägget innehåller dessutom mindre fett än en vanlig färskost, går utmärkt att använda vid matlagning och bakning och kan användas som en kompletterande proteinkälla för dig som inte äter kött.

Läs mer om nya Arla Färskost + Kvarg på Arla.se.