Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar oumph i Vardagspuls den 1 februari.

Pulled oumph med stekt sallad och färskostkräm

4 portioner

Härlig start på veckan med vegetarisk måndag! Ulrika Brydling bjuder på den nya vegetariska produkten oumph tillsammans med stekt sallad och färskostkräm. Oumph, som görs av ett proteinkoncentrat av sojabönor, säljs fryst och finns i både kryddade och okryddade varianter.

Publicerad 2016-01-27 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

280 g oumph pulled pork

2 huvuden romansallad eller gemsallad

4 msk olivolja

skalet från 1 citron

1 dl riven Svecia

½ tsk flingsalt

½ krm malen svartpeppar

150 g färskost

2 msk mjölk




Gör så här

  1. Värm din frysta oumph pulled pork i en kastrull.
  2. Dela salladen på längden, i kvartar eller bitar.
  3. Stek salladen i en stekpanna på svag värme några minuter så den blir genomstekt och får fin färg runtom.
  4. Lägg salladen på en tallrik med olivolja och riv över citronskal, ost, salt och peppar.
  5. Blanda samman färskost och mjölk till en kräm.
  6. Servera oumph tillsammans med den varma salladen och färskostkrämen.