Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Quinoa Bild: Arla Köket

Quinoa med rödbetor

4 port

Rödbetorna färgar quinoan röd och balanserar den salta osten. Salladen är god till kyckling, lamm och halloumi.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

600 g rödbetor

2 dl quinoa

5 dl grönsaksbuljong

½ rödlök

140 g kvibille  ädel

2 dl  gräddfil

50 g saltrostade mandlar

75 g rucola

2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär rödbetorna i små bitar.
  2. Koka quinoa och rödbetor i buljong ca 15 min.
  3. Skala och skiva löken tunt.
  4. Riv halva osten och blanda med gräddfilen.
  5. Hacka mandlarna grovt.
  6. Blanda quinoa, lök och rucola på ett stort fat.
  7. Smula över resten av osten och toppa med mandel.
  8. Servera med gräddfilen.