Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
ramlök soppa äggmacka recept Vardagspuls Bild: Vardagspuls

Ulrikas ramslökssoppa med stekt äggmacka

4 portioner

Så gör du Ulrika Brydlings goda ramslökssoppa med bland annat potatis och fänkålsfrön. Servera den med hemgjord ärtkräm på stekt äggmacka.

Publicerad 2016-03-17 | Ulrika Brydling
 

Ingredienser:

6 medelstora potatisar

4 schalottenlökar

1 msk smör

1 tsk fänkålsfrön

4 kvistar timjan

½ dl vitt vin

8 dl grönsaksbuljong

3 dl mjölk

100 g ramslök

1 dl crème fraiche

salt och peppar

 

Gör så här

  1. Skala potatis och schalottenlök, skär i bitar och fräs i smör med fänkålsfrön och timjan.
  2. Slå på vinet och låt koka in. Häll i buljong och mjölk, låt alltihop koka tills potatisen blivit mjuk.
  3. Mixa alltihop och tillsätt ramslöken. Mixa ytterligare tills soppan är helt slät.
  4. Smaka av med crème fraiche, salt och peppar.