Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar wokad bok choy och tandoorilax i Vardagspuls den 22 september.

Christians tandoorilax med bovetenudlar

4 portioner

Laxrätten får mycket smak av tandoorikryddan och blir perfekt till middagen. Christian tipsar om hur du kan få rätt balans på smaken. Här hittar du receptet.

Publicerad 2015-09-16 | Christian Hellberg

Ingredienser:

4 bitar lax, ca 160 g utan skinn

2 msk tandoorikrydda

1 burk matlagningsyoghurt

1 lime, skal och juice

1/2 dl flytande honung

200 g sobanudlar (nudlar gjorda på bovete)

2 pak choy

2 avokados

1/2 purjolök

1 röd chili

1 msk sesamfrö

Smör/rapsolja till stekning

Svartpeppar

Salt

Gör så här

  1. Salta laxen och gnid in tandoorikryddan på den.
  2. Stek i smör/rapsolja på medelhög värme.
  3. Baka av dem i ugnen ca 5-10 min på 150 grader.
  4. Stek limen i en het panna för att få sötare smak på limejuicen.
  5. Blanda samman matlagningsyoghurt, limejuice och skal. Det blir riktigt surt, så använd därför honung som smaksättare. När du hittat rätt balans, smaka av med svartpeppar.
  6. Koka nudlarna i rikligt med vatten enligt anvisning på paketet.
  7. Strimla bok choy, purjolök och chili. Stek dem på hög värme i oljan.
  8. Häll av nudlarna och vänd runt dem i pannan med grönsakerna. Strö över sesamfrö och smaka av med salt.
  9. Dela avokadon i 2 cm stora kuber och toppa rätten med avocadobitarna.
  10. Servera med laxen och njut!