Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ugnsstekt kyckling med rotfrukter och svamp

4 portioner

En praktisk maträtt där allt lagas i ugnen samtidigt vilket ger mustig smak till höstens rotfrukter.

Publicerad 2015-11-03 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

4 kycklingklubbor

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk smör

2 palsternackor

2 morötter

<

1 purjolök

200 g valfri svamp tex trattkantareller, champinjoner, shiitake

2 dl matlagningsgrädde

1 dl äppelmust eller äppeljuice

2 msk kantarellfond

1 dl lingon

1 kruka färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör i en stekpanna.
  3. Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Skala palsternackor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar.
  5. Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen.
  6. Koka ihop grädde, äppelmust, kantarellfond och häll i pannan med kycklingen och rotfrukter. Stek ytterligare 40–45 min.
  7. Garnera med lingon och färsk timjan.

Tips! Så här styckar du kyckling