Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar betor i Vardagspuls den 21 september.

Christians bakade rödbetor med getost och skinka

Christian blandar betor i olika färger så rätten blir höstig. Till det tillsätts getost som är en bra kombination till rödbetor. Så här fixar du salladen.

Publicerad 2015-09-16 | Christian Hellberg

Ingredienser:

6 små rödbetor

6 små gulbetor

120 g getost

1/2 dl lätt créme fraiche

200 g skivad parmaskinka

Svartpeppar

Skal från en lime

2 tsk salt

2-3 msk smör

Gör så här

  1. Picka betorna med en gaffel.
  2. Riv limeskalet.
  3. Smält smöret och blanda samman med limeskal och salt.
  4. Linda in betorna i folie.
  5. Höll över det smälta smöret och baka i ugn på 220 grader ca 45-50 minuter. De ska bli helt mjuka.
  6. Tag ut och kryssa dem, ungefär som en bakpotatis.
  7. Blanda getost och créme fraiche.
  8. Smaka av med svartpeppar.
  9. Tryck ner krämen i betorna.
  10. Servera med lufttorkad skinka