Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Om du vill kan du servera salladen som Christian Hellberg, i färdiga wraps. Snyggt och praktiskt! Från Vardagspuls den 6 oktober.

Christians kycklingwrap

4 portioner

En sallad på kryddstekt kycklinglår, gräddfil och asiatisk gurka. Spännande smaker i en enkel vardagssallad på kyckling och tillbehör med asiatiska smaker.

Publicerad 2015-10-01 | Senast ändrad 2017-01-19 | Christian Hellberg

Ingredienser:

600 g kycklinglårfilé

100 g champinjoner, delade

2 tsk spiskummin

2 tsk mald koriander

2 tsk curry

Smör till stekning

Salt och svartpeppar

1 huvudsallad

200 g cocktailtomater

100 g gräddfil

4 stycken tortillabröd

Asiatisk gurka:

½ gurka

3 salladslökar

1 kruka koriander

1 röd chili

½ dl mirin (risvin, finns ibland asiatiska livsmedel i affären)

½ dl risvinäger

2 msk rapsolja

1 tsk farinsocker

Gör så här

  1. Strimla kycklinglårfilén och dela champinjonerna. Blanda samman kryddorna och vänd ner med kycklinglår och champinjoner, stek i smör på medelhög värme. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Strimla gurka, salladslök och koriander, finhacka chilin.
  3. Blanda mirin, risvinäger och olja, vispa ned socker och lägg i den finhackade chilin. Vänd ned grönsakerna i marinaden.
  4. Plocka loss hela blad från huvudsalladen och klyfta cocktailtomaterna.
  5. Lägg upp nystekt kycklinglår och de marinerade grönsakerna i blad från huvudsalladen, toppa med gräddfil och cocktailtomater. Ett tips är att lägga in kycklingen i tortillabröd istället så att det blir en matig wrap.