Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Edward Blom och Gunilla Kinn Blom lagar oxrullader i Vardagspuls den 23 september.

Edward och Gunilla Bloms paradrätt: oxrullader

4 portioner

Du kan också laga livsnjutarparet Edward Blom och Gunilla Kinn Bloms favoriträtt. Här delar de med sig av ett recept taget från deras nya kokbok Kokkonst för livsnjutare.

Publicerad 2015-09-16 | Edward Blom

Ingredienser:

800 g tunt skivat innanlår (lövbiff) Salt Svartpeppar 2 dl schalottenlök 1 dl rökt (och helst även lufttorkad) sidfläsk/skinka i små tärningar 1 äggula 1 dl dijonsenap 1/2 tsk torkad dragon


Tillbehör:

Grönsallad

Gör så här

  1. Skär lövbiffarna i ca 50-65 g stora bitar. Salta och peppra dem.
  2. Finhacka schalottenlök. Rör samman lök, fläsk, äggula och senap. Krydda med peppar och en aning dragon.
  3. Lägg en klick av fyllningen på varje lövbiff och rulla ihop. Spetsa tre rullader på varje spett.
  4. Grilla hastigt över kolgrill med lite eldslågor (eller i nödfall i en mycket het grillpanna eller stekpanna). Rulladerna ska få rejäl grillyta och verkligen smaka eldgrillade, men ändå vara en aning rosa inuti.

Många fler recept

Receptet är tagit från Edward Bloms och Gunilla Kinn Bloms kokbok "Kokkonst för livsnjutare", utgiven av Norstedts.