Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Kryddstekt fläskfilé med bearnaise och tomatsalsa

4 portioner

Christian Hellberg lär dig hur du gör en riktigt god bearnaise i olika varianter och gör en kryddstekt fläskfilé med rostad broccoli och tomatsalsa.

Publicerad 2015-09-09 | Christian Hellberg

Ingredienser:

800 g fläskfilé

1 msk torkad persilja

1 msk rosépeppar

1 msk svartpeppar

2 små broccolihuvud

1 dl sesamfrö, vita och svarta

Smör

Olivolja

Salt och peppar


Tillbehör:

200 g olikfärgade tomater

1 rödlök

2 msk vinäger

Olja

Gör så här

  1. Mortla persilja, rosépeppar, svartpeppar och gnid in fläskfilén ordentligt med kryddblandningen .
  2. Bryn fläskfilén runt om i smör på medelhög temperatur i en stekpanna.
  3. Lägg filén i en ugnssäker form och baka klart köttet i ugnen på 150°C tills köttet nått 63°C i innertemperatur. Ta ut köttet och låt det vila i aluminiumfolie i ca 10 minuter och skiva sedan upp köttet i ½ cm tjocka skivor. 
  4. Skär av lite av roten på broccolin. Dela broccolin i klyftor/buketter och stek dem i en het stekpanna med olivolja i. Smaka av med salt. Strö på sesamfrö innan servering.
  5. Skär tomaterna i små bitar. Skiva löken tunt och blanda samman med tomaterna. Smaka av med olivolja, vinäger, salt och peppar.