Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Peter Norman lagar majstortillas med salsa och äggröra i Vardagspuls den 24 september.

Het röd salsa och äggröra med epazote

4 portioner, som tillbehör

Kocken Peter Norman lever på den här salsan, enligt egen utsago. Han äter den varje morgon i en hemmagjord majstortilla med äggröra. Prova du också!

Publicerad 2015-09-18 | Peter Norman

Salsa:

800 g plommontomater

2-6 serranochili (beroende på vilken styrka man vill ha

En halv gul lök

3 vitlöksklyftor

2 lime

2 krm salt


Äggröra:

2 krukor epazote

6 ägg

1 msk rapsolja

Salt

Svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta tomaterna, chilifrukterna och löken i en torr gjutjärnspanna tills de är rejält svarta runt om.
  2. Mortla vitlöken med limejuice och salt. Tillsätt den rostade löken, därefter chilifrukterna och sist tomaterna. Mortla sönder ordentligt till en sås. Smaka av med salt.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa försiktigt samman med salt och peppar. Skär av epazoten med stam och fräs den i rapsoljan med salt i några sekunder i en panna. Tillsätt äggen och rör hela tiden på svag värme. Tag av äggröran från värmen, tillsätt salsan och servera i en