Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Sanna Bråding lagar sin paradrätt i Vardagspuls den 18 november.

Sanna Brådings vegetariska chiligryta

4 portioner

Skådespelaren och programledaren Sanna Bråding bjuder på sin paradrätt: en vegetarisk gryta med bönor och chili. En riktigt mustig och värmande rätt som passar bra i vinter.

Publicerad 2015-11-17 | Sanna Bråding

Ingredienser:

2 gula lökar

4 klyftor vitlök

1 msk hackad röd chili

1 röd paprika

3 msk olivolja

3 msk tomatpuré

1 1/2 msk balsamvinäger

1 msk paprikapulver

1 tsk kummin

1/2 tsk cayennepeppar

2 krm salt

500 g krossade tomater

400 g kokta kidneybönor

400 g svarta bönor

saften från en 1/2 citron


Tillbehör:

2 dl quinoa

2 dl créme fraiche

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, chili och paprika fint. Tillsätt paprikapulver, kummin och cayennepeppar Fräs allt i en gryta med olivolja på medeltemperatur i ca 5 min.
  2. Tillsätt sedan tomatpuré, balsamvinäger och salt.
  3. Häll sedan i krossade tomater, kidneybönor och svarta bönor. Rör om så allt blandas väl, koka i gryta med lock på i ca 20 min.
  4. Smaka av med citronsaft och salt. Om grytan är för stark så är ett bra tips att ha i mer citronsaft.
  5. Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Servera grytan med quinoan och crème fraiche.