Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

”Choronsås” tomatbearnaise

4 portioner

Testa Christian Hellbergs bearnaise med tomat.

Publicerad 2015-09-09 | anna@vardagspuls.se

Ingredienser:

2 charlottenlökar

4 msk rödvinsvinäger

4 msk vatten

4 vitpepparkorn

4 kvistar persilja

3 äggulor

12 msk tomatpuré

200 g klarifierat smör

12 tsk salt




Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken
  2. Blanda och koka ihop lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja tills ca hälften av vätskan återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. 
  3. Smält det klarifierade smöret på låg värme i en separat kastrull och ställ den sedan åt sidan.
  4. Ta  2-3 msk av den silade”reduktionen” och tillsätt 3 äggulor och tomatpuré i i en skål för vattenbad. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar till ett skum och är ca 66° varmt.  Häll försiktigt i det klarifierade smälta smöret under ständig vispning i en tunn, tunn stråle. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank..
  5. Smaka av med salt.