Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Danskt smörrebröd med rostbiff Bild: Arla köket

Res med hjälp av maten

Upptäck Europa runt middagsbordet

Ingen utlandssemester i år? Det betyder inte att du behöver välja bort maten från de populära resmålen.

Publicerad 2017-07-11 | Vardagspuls

Njut av andra länders matkultur med hjälp av goda rätter. Här bjuder vi på en veckolång semester med ett nytt land varje dag.

Tortilla på spanskt vis

Spansk tortilla är den perfekta lunchen som även smakar bra att äta kall på till exempel utflykten.
Receptet hittar du här

Grekisk moussaka med aubergine och citron

En vegetarisk variant på den klassiska rätten från Grekland. Vill du lägga till lite protein, varva ner kokta bönor eller kikärtor i formen också.
Receptet hittar du här

Fransk potatissallad med kronärtskockor

Aiolidressing med tydligt sting av vitlök passar bra med potatis och kronärtskockor. Servera till grillat lamm eller lax. 
Receptet hittar du här

Danskt smörrebröd med rostbiff

Detta smörrebröd är en omtyckt dansk klassiker som du kan bjuda på till lunch eller förrätt. Var generös med remouladen som är pricken över i.
Receptet hittar du här

Polsk färskost

Polen görs färskost av fryst filmjölk. Smaksätt och njut på grovt rågbröd. Smacznego!
Receptet hittar du här

Italiensk saltimbocca med salviasås

Saltimbocca, som betyder ”hoppa in i munnen”, är en klassisk italiensk rätt. Det går även bra att laga saltimbocca av lövbiff.
Receptet hittar du här