Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ulrika Brydlings linsbiffar Bild: Vardagspuls

Röda linsbiffar med morotstzatziki och ruccolapotatis

Gott, enkelt – och kostar under 50 kronor

Nej, budget behöver inte innebära vare sig näringsfattigt eller tråkigt. Kolla in Ulrika Brydlings finfina recept på röda linsbiffar med morotstzatziki och ruccolapotatis.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-08 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

Biffar:

250 g röda linser

1 ägg

1 gullök

3 msk potatismjöl

2 tsk malen spiskummin

2 tsk paprikapulver

2 tsk salt

Olja till stekning

Morotstzatziki:

2 dl matlagningsyoghurt

1 stor morot

1 vitlöksklyfta

1 tsk salt

Ruccola-potatis:

4 stora potatis

20 g ruccola

Olja till stekning

Salt att strö över vid servering

Gör så här

  1. Skölj linserna och koka mjuka i vatten. Häll över i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
  2. Hacka löken fint och stek den mjuk i lite olja på svag värme.
  3. Blanda alla ingredienser till smeten och rör om ordentligt. Låt gärna smeten stå en stund innan du steker biffarna.
  4. Dela potatisen, lägg på lätt oljad plåt och rosta i ugnen på 225 grader ca 20 minuter.
  5. Vänd med ruccola vid servering och strö lite salt över.
  6. Klicka ut linssmeten i stekpanna med lite olja och platta ut till biffar. Stek dem vackert gyllene i färgen på medelvärme.
  7. Blanda yoghurt med riven morot och pressad vitlök.
    Smaksätt med salt.