Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Rödbets-slaw Bild: Arla Köket

Rödbetscoleslaw

6 port

Krämig slaw som får färg av rödbeta och rödkål och toppas med fetaost. Gör gärna salladen i förväg men smula över osten vid servering.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

250 g rödbetor

200 g rödkål

½  rödlök

1 rött äpple

2 dl majonnäs

2 dl gräddfil

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

150 g fetaost

färsk oregano

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och riv dem grovt.
  2. Lägg dem i en sil och tryck ur så mycket vätska som möjligt.
  3. Skiva kålen tunt.
  4. Skala och hacka löken.
  5. Skär äpplet i tärningar.
  6. Blanda med majonnäs, gräddfil, alt och peppar.
  7. Smula ner hälften av osten.
  8. Låt stå i kyl minst 1 tim.
  9. Strö över resten osten vid servering.
  10. Garnera ev med färsk oregano.