Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Röding med örter, äpple och pepparrotdressing

4 portioner

Servera den underbara rödingen med svensk färskpotatis och du kan servera vem som helst den här rätten - det kommer bli bra.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-01 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

4 rödingfiléer

4 kvistar dill, finskuren

Skal från 1 citron

Smör

Äpple och pepparrotsdressing:

1/2 dl äppelmos

1 msk rivenpepprot, från tub

1 msk vitvinsvinäger

2-3 msk dijonsenap

1 1/2 dl rapsolja, neutral

1 grönt äpple

300 g färskpotatis, skrubbad

1 knippe grön sparris, skalad

4 späda morötter

1/2 purjolök det vita.

Salt och peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra rödingen, stek i smör.
  2. Låt svalna något och bryt fisken i mindre bitar. Strö på de finskurna örterna och rivet citronskal.
  3. Riv äpplet på den fina sidan på rivjärnet och blanda alla ingredienser till en dressing.
  4. Koka och dela potatisen.
  5. Koka sparrisen och morötter och dela dem i mindre bitar.
  6. Skiva purjolöken tunt.
  7. Vänd runt alla grönsaker i smält smör och servera.