Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar rödkålslasagne. Från Vardagspuls den 26 mars.

Rödkålslasagne med chili och fetaost

De flesta tycker om lasagne men har förmodligen inte smakat den här varianten med rödkål. Enkelt, prisvärt och gott. Laga och bjud in några kompisar så fler får smaka.

Publicerad 2015-03-20 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

10 lasagneplattor

1 litet rödkålshuvud

1 chili

125 g fetaost

1 burk hela tomater

4 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 msk oregano

3 msk balsamvinäger

1 apelsin, finrivet skal

1 l mjölk

3 msk vetemjöl

3 msk smör

Olja

alt och peppar


Sallad med groddar och blad:

½ l löst packade varierande groddar till exempel alfalfa, rödbetskott, broccoliskott, solroskott, lökgroddar, korngräs, vetegräs, ärtskott, solroskott eller krasse

½ l blandade gröna blad

Saften från 1 apelsin

Olivolja

Salt och peppar

Gör så här

  1. Finstrimla rödkål, hacka lök, vitlök och chili och fräs sedan dessa ingredienser i olja stekpannan.
  2. Tillsätt tomater, oregano och balsamvinäger. Koka i stekpannan cirka 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet ordentligt och vispa i mjölken lite i taget till en sås. Smaksätt såsen med salt och det finrivna apelsinskalet.
  4. Varva lasagneplattor, kålblandningen och såsen i en ugnsform. Avsluta med ett lager sås på toppen.
  5. Låt stå i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
  6. För salladen som tillbehör: Blanda bladen med skott och groddar. 
  7. Blanda samman saft av apelsin, olivolja och salt och peppar. 
  8. Vänd salladen med dressingen precis vid servering.