Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Rödvinsmarinad Bild: Arla Köket

Rödvinsmarinad med vitlök och soja

4 port

Det finns många sorters soja. Söt indonesisk soja, ketjap manis, och ljus japansk soja blandas här med rödvin till en klassisk marinad. God till nötkött, fläsk och kyckling.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 dl rödvin

2 hackade vitlöksklyftor

1 msk ketjap manis

1 msk japansk soja

1 msk hackad rosmarin

½ msk hackad timjan

Tips: Använd gärna en ziplockpåse eller dubbla plastpåsar. Lägg påsen i en form och vänd efter halva tiden. Marinaden blir jämt fördelad och tränger in i köttet.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i en plastpåse.
  2. Lägg ner köttet i och låt marinera minst 2 tim. 
  3. Vänd efter halva tiden.