Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Christian Hellberg recept kummel Vardagspuls Bild: Vardagspuls, Johnér

Rostad fänkål med mandel och bakad kummel

4 portioner

Kummel är en härlig och lättlagad torskfisk som smakar ljuvligt tillsammans med fänkål och mandel.

Publicerad 2015-09-02 | Vardagspuls

Ingredienser:

400 g kummelfilé, utan skinn

2 fänkål

2 dl skalad mandel

120 g sockerärtor

1 msk olja

50 g dill

1/2 gurka

3 msk smör

50 g ärtskott

salt

peppar

Gör så här

  1. Dela fänkålen i 8 klyftor.
  2. Stek dem i smör på medelvärme, smaka av med salt och peppar.
  3. Låt fänkålen gå klart i ugn i 180 grader i en ungsäker form i ca 15 minuter.
  4. Skär kummeln i 4 bitar och lägg på en plåt.
  5. Salta och peppra.
  6. Baka fisken i ugn i 180 grader, ca 3-4 minuter.
  7. Hacka mandlarna grovt och rosta dem i lite olja i en stekpanna.
  8. Smaka av med salt.
  9. Låt svalna något, tillsätt skuren dill, strimlade sockerärtor och gurktärningar.
  10. Garnera med ärtskott.