Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Rostad majssalsa och guacamole

4 portioner

Rostad majssalsa och guacamole är perfekta tillbehör till enchiladas.

Publicerad 2016-03-10 | Christian Hellberg

Ingredienser:

Majssalsa

400 g majskorn

3–4 vitlöksklyftor

1 msk olja

1 silverlök

1 vitlök

4 olikfärgade trädgårdstomater

1 kruka koriander

2 msk olivolja

saften från en lime

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

1 tsk råsocker

Guacamole

2 vitlöksklyftor

1 tomat

3 mogna avokado

1 tsk sambal oelek

saften från en ½ citron

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

 

Gör så här

  1. Fräs majskornen och hela vitlöksklyftor i lite olja i en stekpanna, cirka 5 minuter.
  2. Finhacka silverlök, vitlök, trädgårdstomater och halva korianderkrukan. Blanda allt i en bunke och tillsätt den frästa majsen – men ta bort vitlöksklyftorna.
  3. Gör en vinägrett på olivolja, limejuice, salt, peppar och råsocker. Häll vinägretten över majs- och tomatblandningen. Toppa med mer koriander.
  4. Guacamole: Finhacka vitlöksklyftor och tomat. Gröp ur avokadon och mosa allt med en gaffel eller en potatisstomp i en bunke.
  5. Krydda med sambal oelek, citron, salt och peppar. Servera till enchiladas, chips eller tacos.