Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Rostad vitlöksketchup

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-15 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 dl rapsolja

6 vitlöksklyftor

1 kg tomater, i mindre bitar

1 gul lök, grovhackad

2 blekselleristjälkar, skivade

1–2 röda chili, strimlade

50 g smör till stekning

1 dl mörk muscovadosocker

5 dl vatten

1 dl ättiksprit (12 %)

Salt

Vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och rosta vitlöksklyftorna tills de är mjuka och har fått fin färg. Ta upp ur oljan.
  2. Fräs tomat, lök, selleri och chili i smör i en kastrull tills allt har blivit mjukt utan att få färg.
  3. Häll på socker och vatten och låt koka upp.
  4. Tillsätt ättika och de rostade vitlöksklyftorna och mixa allt slätt.
  5. Koka till önskad konsistens och smaka av med salt och vinäger.
  6. Ställ i kyl till servering.
ANNONS

Arla Köket

Fläskfilé.