Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Vinnarens recept: Rulle med limekvarg

Vinnaren av råsaftcentrifugen är Anna Lundqvist från Ljungby.
Hennes recept föll juryn i smaken.
Du kan också laga Annas goda recept.

Publicerad 2015-10-06 | Anna Lundqvist

Ingredienser:

3 äpplen

1 lime

100 g nougat

8 ark vårrulledeg

1 ägg, till pensling


Limekvarg:

1 dl kesella kvarg

1 msk strösocker

1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv skalet från limen och blanda med kvarg och socker. Ställ i kyl en stund och låt smakerna utvecklas mer.
  3. Skär av resten av det vita skalet med en kniv längsmed limen. Skär ut skinnfria klyftor och dela i små bitar.
  4. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tärningar.
  5. Skär nougat i tärningar och blanda sedan äpplen, nougat och lime i en bunke.
  6. Lägg ut ett vårrulleark i taget på en torr arbetsbänk med ett av arkets hörn mot dig. Placera 2 matskedar av äppelfyllningen i mitten på arket. Pensla sedan hörnen med vispat ägg.
  7. Vik det hörn du har mot dig över fyllningen först och sedan sidohörnen så att det liknar ett kuvert. Rulla därefter ihop rullen mot det hörn som är kvar. Upprepa proceduren med resten av vårrullearken.
  8. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla rullarna med vispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de är gyllene i färgen.
  9. Rör ihop kvarg, strösocker och limeskal i en bunke. Servera rullarna varma med en klick limekvarg bredvid.