Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Minijulbord Bild: Johnér

Så fixar du snabbt ett mini-julbord med enkel julmat

För dig som vill att det ska gå snabbt

Det är inte alla som tycker att själva njutningen består av att julbaka och laga julmat. Här är alla recepten du behöver för ett julbord som blir klart i ett nafs.

Publicerad 2016-12-07 | Vardagspuls

Köp färdig julskinka

Nej, du behöver inte griljera julskinkan själv. Köp färdigskivad julskinka, dekorera på ett fat, lägg på mackan, bre på ett lager stark senap och njut.
Vill du griljera din egen julskinka – gör så här

Köp färdig Jansson eller gör mini-varianter

Den hemgjorda frestelsen smakar förmodligen allra bäst men för dig som inte mäktar med att laga den själv finns det frysvarianter som också smakar bra. Vill du göra den själv föreslår vi dessa små varianter.
Recept på Janssons frestelse i portionsformar

Färdiga köttbullar smakar också bra

Att rulla sina egna köttbullar tar tid. Mormor skulle säkert ha gjort det även till mini-julbordet men du föredrar att köpa dem färdiga, eller hur? Vill du ha en vegetarisk variant finns det dussintals sorter att välja på i affären.Vill du trots allt rulla bullarna själv?
Recept hittar du här

Fler färdiglagade rätter

  • Prinskorv är en riktig klassiker. Köp färdiga korvar och servera i en vacker grytform. Vill du att de ska se lite extra trevliga ut? Dela korvarna på mitten. Skär ett kryss på snittytan, cirka 1-2 centimeter djupt. Skinnet drar ihop sig i stekpannan och bildar en fin korvkrona
  • Rödbetssallad på burk. En mycket vanligt förekommande maträtt på det svenska julbordet. Köp den färdig på burk och avnjut på en skinksmörgås eller till köttbullarna.
  • Fram med sillburken! Ingen jul utan silll. 
  • Gravad lax. Köp färdigskivad och lägg på ett vackert fat. Dekorera med dillkvistar, citron eller andra vackra ting. Det kommer att se hemlagat ut. Vi lovar. 

Glöm inte pepparkakorna och Ris à la Maltan.

God jul!