Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Salsicciapasta á la Jonas Sjöstedt

4 portioner

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt visar upp sina matlagningskunskaper i Vardagspuls kök. Så här gör du hans paradrätt pasta med salsiccia.

Publicerad 2015-09-08 | Jonas Sjöstedt

Ingredienser:

500 g pappardellepasta

400 g färsk salsiccia

100 g ruccola

50 g smör

1 kruka färsk salvia

150 g parmesanost

½ msk svartpeppar

Salt


Tillbehör:

parmesan
Salviablad

Gör så här

  1. Koka koka upp ordentligt saltat pastavatten i en stor kastrull.
  2. Stek den färska salsicciakorven på medeltempratur i smör och låt några stycken salviablad steka med salsiccia.  
  3. Koka färdigt pastan enligt anvisning på paketet. Häll av pastavattnet i ett durkslag.
  4. Blanda pastan i pannan med salsiccian.
  5. Salta och peppra och vänd även ner ruccolan i stekpannan.
  6. Toppa med färskriven parmesan och garnera med några fler salviablad.

Ställ gärna pannan mitt på bordet och servera från den, på äkta italienskt vis!