Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Sallad med betor Bild: Arla Köket

Sallad med betor, äpple och dill

4 port

Sommarbetor behöver inte kokas. Skiva dem bara tunt, blanda med äpple, kapris och en syrlig dressing – och du har en smakrik och krispig sallad.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

500 g betor t ex , polkabeta, gulbeta, rödbeta

1 grönt äpple

1 dl hackad dill

msk kapris

2 msk rapsolja

1 msk äppelcidervinäger

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala betorna.
  2. Kärna ur äpplet.
  3. Skiva betor och äpple så stunt som möjligt, gärna på en mandolin.
  4. Lägg dem i en bunke och tillsätt dill, kapris, olja, vinäger, salt och peppar.
  5. Krama ihop väl.
  6. Toppa med dill vid servering.