Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Christian Hellbergs salladsskola

 

Christian Hellberg lär dig att göra mästerliga sallader. Från Vardagspuls den 16 april.

Sallad med blåmögelost och pancetta. Bild: Vardagspuls-Peder

Sallad på blåmögelost med rostad blomkål, päron och ingefära

4 portioner

"Som en ostbricka i salladsform" enligt kocken Cristian Hellberg. Missa inte klippet med hans salladsskola.

Publicerad 2015-04-13 | Christian Hellberg

Ingredienser:

150 g blåmögelost

300 g blomkål

2 fasta päron

30 g hyvlad mandel

50 g färsk ingefära

6 blad lollo rosso-sallad

1 huvudsallad

¼-dels frisesalladshuvud

½ dl olivolja

1 msk balsamvinäger

200 g pancetta (cirka 10 skivor)

Salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj alla salladsblad och dela dem i mindre bitar och lägg i en snygg salladsskål.
  2. Skiva päronen så tunt ni kan.
  3. Plocka ner blomkålen i mindre buketter (cirka 10 stycken på ett halvt huvud) och stek den gyllenbrun med olivolja, mandel och lite salt låt sedan blomkålen svalna.
  4. Stek även pancettan lätt på varje sida. 
  5. Riv ingefäran på fina sidan på rivjärnet och blanda med vinägern, olja och salt och peppar.
  6. Blanda all sallad med päron och blomkålen. Toppa med små bitar blåmögelost och pancetta. Ringla vinägretten över salladen och ta ett varv med pepparkvarnen. 
  7. Servera med ett gott surdegsbröd.