Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Sallad på grillad flankstek med picklade tomater och parmesandressing

Publicerad 2015-04-02 | Christian Hellberg

Ingredienser:

1 broccoli

100 g haricots vertes

150 g cocktailtomater, blandade färger

360 g flankstek

½ dl ättika

1 dl socker

1½ dl vatten

1 dl majonnäs

100 g parmesanost, fint riven

2 skivor levainbröd

2 kvistar backtimjan

1 vitlökklyfta, krossad

200 g salladsblad, valfria

2 morötter, hyvlad

1 fänkål, hyvlad

1 msk sherryvinäger

2 msk olivolja

Rapsolja

Smör

Chiliflakes

Svartpeppar

Salt

Gör så här

  1. Skär broccolin i mindre bitar, vänd runt i rapsolja och salt. Grilla broccolin i ugnen.
  2. Koka haricots verts i rejält saltat vatten hastigt och häll sedan av kokvattnet.
  3. Kyl den färdigkokta haricots vertsen i isvatten för att den ska bli krispig.
  4. Dela tomaterna och lägg på en ugnsplåt, spraya eller häll över olivolja, addera salt och låt sedan torka i ugn 90 grader i cirka en timme.
  5. Krydda flanksteken med salt, svartpeppar, chiliflakes och gnid in med rapsolja, grilla på direkt värme och flytta sedan över till indirekt värme och låt gå klart till cirka 54 graders innertemperatur. 
  6. Låt köttet vila och skiva det tunt innan servering.
  7. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp till en lag och låt den sedan svalna. Lägg i de torkade tomaterna i lagen och låt dem ligga i minst två timmar.
  8. Blanda majonnäs och parmesanost, smaka av med svartpeppar i en separat skål.
  9. Skär bort kanterna och plocka levainbröd i mindre bitar. Stek brödet i rejält med smör, tillsätt salt, timjankvistar och krossad vitlök under stekningen.
  10. Blanda broccolin, haricots verts och de färdiga tomaterna. Toppa blandningen med flankstek och det stekta brödet i en serveringsskål.
  11. Blanda salladsbladen med de hyvlade grönsakerna. Blanda till en vinägrett på olivolja, sherryvinäger och salt. Vänd salladen och de hyvlade grönsakerna i vinägretten. Servera på sidan om.