Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar en italiensk trerätters-meny i Vardagspuls den 23 oktober.

Saltimbocca med grillad svamppolenta och stekt salvia

4 portioner

I italiensk matlagning står råvarorna i fokus och matlagningen är enkel men vansinnigt god. I den här menyn har jag samlat klassiker i enkel tappning med våra svenska härliga råvaror och smaker i fokus. Du kan dessutom förbereda mycket dagen innan och hinna sitta ner och njuta med sällskapet i lugn och ro.

Publicerad 2015-10-16 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

8 skivor kalvinnanlår, ca 800 g

8 skivor luftorkad skinka, ca 100 g

8 salviablad

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

smör- & rapsolja

4 salviablad (till garnering)

2 msk smör att steka i

Gör så här

  1. Lägg ut kött skivorna på en skärbräda, lägg på en skiva skinka och ett salviablad.
  2. Rulla samman och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.
  3. Stek i smör- & rapsolja i en stor stekpanna runt om. Låt rulladerna ligga kvar och stekas försiktigt eller ställ in i ugn i 150 gradig ca 10 minuter.
  4. Stek salviablad i smör så de blir frasiga.
  5. Servera gärna med Ulrikas svamppolenta.