Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Salviaspäckad aubergine Bild: Norstedts

Salviaspäckad aubergine

4 portioner

Publicerad 2016-05-16 | Vardagspuls

Ingredienser:

2 auberginer

10 salviablad


2 msk olivolja

25 g smör


salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dela auberginerna på längden. Skär djupa sneda snitt i aubergineköttet utan att skära igenom.


  2. Pressa ner salviablad i varje snitt. Salta lite på
snittytan och låt det vätska sig en aning.

  3. Pensla snittytorna med lite olja och grilla auberginerna med snittytorna neråt på direkt glöd under lock tills de börjar mjukna.
  4. Vänd upp dem och lägg en tunn skiva smör på varje halva. Baka (fortfarande på direkt glöd under lock) tills auberginerna är helt mjuka.

  5. Lägg kålen på osten och lägg på de andra svamphattarna. Fäst ihop svamparna med ett grillspett och lägg dem på grillen över direkt glöd under lock.

  6. Ta auberginerna från grillen och servera direkt.

 

 

Recept från boken "Grilla vego" av Paul Svensson, Norstedts.