Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Simons Skölds limekyckling med blomkålsris

4 portioner

Så här lagar du MMA-fightern Simon Skölds favoriträtt limekyckling med blomkålsris.

Publicerad 2016-02-03 | Simon Sköld

Ingredienser:

600 g kycklingfilé

saft och skal från 1 lime

1 vitlöksklyfta

½ tsk salt

½ tsk malen svartpeppar

500 g blomkål

1 ½ dl vatten

2 dl crème fraiche

1 hönsbuljongtärning

1 ½ tsk soja

1 ½ msk honung

1 dl hackad persilja

1 ½ tsk salt

1 ½ krm malen svartpeppar

smör- & rapsolja till stekning

valfria grönsaker till en sallad


 

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en bunke. Riv över limeskal, en pressad vitlöksklyfta och saften från limen över kycklingen.
  2. Krydda med salt och peppar och blanda så kycklingen tar upp all smak.
  3. Riv blomkålen fint på ett rivjärn. Koka upp vatten med buljongtärningen och koka den rivna blomkålen i ca 30 sek.
  4. Häll av vattnet och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche, soja, honung, hackad persilja, salt och peppar och rör om.
  5. Bryn kycklingfiléerna i smör- & rapsolja till de fått färg. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek klart ca 10 min, tills innertemperaturen är 70 grader.
  6. Servera limekycklingen med blomkålsriset och en god grönsallad.