Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Pannacotta Bild: Arla Köket

Smal pannacotta med jordgubbar och lime

En frisk och fräsch pannacotta - den perfekta desserten, även till den som vill tänka på kaloriintaget!

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2017-01-19 | Vardagspuls

Ingredienser:

2 gelatinblad

3 dl kelda matlagningsgrädde

1/2 dl strösocker

2 dl matyoghurt

1 tsk vaniljsocker

rivet skal av 1/2 lime

Till servering:

6 dl jordgubbar

2 msk flytande honung

rivet skal av 1/2 lime

pressad saft av 1 lime

Gör så här

  1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min.
  2. Koka upp grädde och socker i en kastrull.
  3. Ta kastrullen åt sidan.
  4. Lyft upp gelatinet, lägg ner i grädden och rör tills det har smält.
  5. Tillsätt matyoghurt, vaniljsocker och limeskal.
  6. Häll upp i små glas eller portionsformar.
  7. Låt stelna i kyl minst 3 tim.
  8. Skiva jordgubbarna.
  9. Blanda dem med honung, limeskal och -saft.
  10. Lägg jordgubbarna på pannacottan vid servering.