Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

7 sjukt snygga smarriga sommarsallader

Ät även med ögonen

Hört talas om uttrycket att äta med ögonen? Salladen är en sådan rätt. Basen utgörs av kulörta grönsaker. Sedan är det bara att släppa fantasin loss med hjälp av olika ingredienser och fin presentation.

Publicerad 2017-06-07 | Senast ändrad 2018-05-14 | Vardagspuls

Asian style – Nudelsallad med räkor

 

Färgglad sallad med nudlar, mycket grönt, lime och rosa. Den här salladen är inte bara vacker att servera, den är hälsosam och superfräsch. Kör the Asian style rakt av med dukning som för tankarna till Sydostasien.
Recept på nudelsallad med räkor

Flera nyanser av rött – sallad med rödbetor & hallon

Flera nyanser av rött har den här vackra salladen som bland annat innehåller rödbetor, hallon, mangold och mögelost. Fantastiskt goda smaker och få ingredienser så det går väldigt snabbt att göra den.
Recept på sallad med rödbetor och hallon

Sallad på burk – med ost och avokadokräm

Gult, orange, grönt och rött. Den här salladen är sprängfull av nyttigheter samtidigt som den är snygg att titta på. Servera den gärna i glasburk som på bilden ovan.
Recept på sallad på burk

Sallad på planka – med frukt, fetaost och örtolja

En härlig planksallad som hela familjen kan uppskatta där olika smaker möter varandra. Servera på träplanka med melonkulor, jordgubbar, gurkstavar, nötter och liten skål med oströra i.
Recept på planksallad

Liten sallad på sked – med äpple, potatis och rom

En liten aptitretare före maten eller mellan rätterna tackar ingen nej till. Servera vackert på en matsked. Kan även serveras enskilt på ett buffébord.
Recept på sallad på sked

Passion för persikor – sallad med grillade persikor

Perfekt sommarsallad med grillade persikor, rödlök och svarta oliver. Servera tillsammans med en len yoghurtdressing med smak av rosmarin och ingefära.
Recept på grillad persikosallad

Skira salladen – med rödbetor, äpple och dill

Rödbetor tunt skivade med mandolin, dill och äpple. Den här salladen är som ett skirt konstverk. Passar både som enskild rätt eller som tillbehör.
Recept på skira salladen