Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Smygstarta julen med Vardagspuls Bild: Pixabay

Smygstarta julen med dessa julförberedelser inför ditt julmingel

Med allt du behöver för mingel och bak

Längtar du efter julen? På Vardagspuls smygstartar vi julen en vecka innan första advent. Här bjuder vi på våra bästa recept för att komma igång med julmyset.

Publicerad 2016-11-17 | Alexandra Lönnroth

Så fixar du julbaket

Julen är här! Ja, eller snart i alla fall. Varför inte samla ihop ett gäng goa vänner, familj och släkt eller nya bekantskaper för lite hederligt julbak? Både gott att äta själv eller ihop med de du håller kär. Vi har samlat våra bästa recept för att din jul ska bli den godaste någonsin.

Julens hälsosamma kryddor

Bara för att det är jul behöver inte allt man stoppar i sig vara onyttigt. Kryddor som kanel, kardemumma och saffran är både gott och nyttigt. Läs mer om hur du kan använda dessa här!

Tilltugg till glöggminglet

Vad vore julen utan alla mysiga glöggmingel? I alla fall inte lika kul. Pepparkakor i all ära men det finns ju så mycket gott tilltugg man kan bjuda på. Här kan du läsa om goda tilltugg till glöggminglet här!

Stjärnkockens äppelglögg

När vi ändå är inne på glöggmingel. Varför inte bjuda på en riktigt god glögg? Och det behöver faktiskt inte vara särskilt svårt. Läs om hur stjärnkocken Christian Hellberg gör sin favoritglögg här.

 

Köttbullar med smak av jul

Jul utan köttbullar? Skulle inte tro det. Men varför inte prova att slänga i lite juliga kryddor i smeten? Både gott, nyttigt och nytt. Äter man inte kött går det självklart att byta ut köttet mot något vegetariskt. Läs mer om kryddblandningar för julens godaste (kött)bullar här!