Avdelningen presenteras av Arla


Snabba Empanadas
Empanadas tar lång tid att göra om man ska göra dem på "riktigt". Här är en snabbvariant med färdiga smördegsplattor.
Publicerad 2017-04-28
| Klara Lind
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja, till stekning
2 smördegsplattor
1 ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken i olja i en stekpanna på medelvärde i 1 minut.
- Tillsätt köttfärsen och alla kryddor och stek tills köttfärsen har fått fin färg. Ställ åt sidan så länge.
- Kavla ut smördegsplattorna på ett mjölat underlag tills de är cirka tre gånger så stora. Skär ut cirklar ur smördegen, använd en liten assiett som mått.
- Knäck ägget i en skål och vispa upp det ordentligt med en gaffel.
- Lägg en klick köttfärs på varje smördegsrundel och pensla uppvispat ägg runt om. Vik ihop och nyp ihop kanterna ordentligt så att det inte finns några luftbubblor kvar.
- Lägg alla empanadas på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med det vispade ägget. Grädda i mitten av ugnen tills de fått gyllene färg, cirka 10 minuter.
Publicerad 2017-04-28
| Klara Lind