Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Snabba empanadas Bild: Frida Wismar

Snabba Empanadas

Empanadas tar lång tid att göra om man ska göra dem på "riktigt". Här är en snabbvariant med färdiga smördegsplattor.

Publicerad 2017-04-28 | Klara Lind

Ingredienser:

500 g nötfärs 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1/2 tsk chiliflakes

1 tsk oregano

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

olja, till stekning

2 smördegsplattor

1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken i olja i en stekpanna på medelvärde i 1 minut.
  3. Tillsätt köttfärsen och alla kryddor och stek tills köttfärsen har fått fin färg. Ställ åt sidan så länge.
  4. Kavla ut smördegsplattorna på ett mjölat underlag tills de är cirka tre gånger så stora. Skär ut cirklar ur smördegen, använd en liten assiett som mått.
  5. Knäck ägget i en skål och vispa upp det ordentligt med en gaffel.
  6. Lägg en klick köttfärs på varje smördegsrundel och pensla uppvispat ägg runt om. Vik ihop och nyp ihop kanterna ordentligt så att det inte finns några luftbubblor kvar.
  7. Lägg alla empanadas på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med det vispade ägget. Grädda i mitten av ugnen tills de fått gyllene färg, cirka 10 minuter.