Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Christian Hellbergh matkassen Bild: Vardagspuls-Mårre

Spansk fiskgryta med kolja och majstortillas

4 portioner

Christian Hellberg lagar en glutenfri rätt som passar de flesta smaker.

Publicerad 2015-03-20 | Christian Hellberg

Ingredienser:

500 g koljafilé, skärs i kuber

½ röd paprika

½ gul paprika

1 morot, skalad

1 schalottenlök, skalad

1 klyfta vitlök, skalad

½ fänkål

300 g potatis, små

2-3 salladslökar

2 stjärnanis

2-3 färska lagerblad

2 dl vatten

3 dl torrt vin

Juice från 1 apelsin

1 krm torkad dill

1 krm torkad körvel

1 burk creme fraiche

Olja

1 pkt saffran

8 st majstortilla:

4dl majsmjöl (grovt + finmalt)

1,5 dl vatten

1msk rapsolja

¾ tsk bakpulver

1tsk salt

Gör så här

  1. Skär i koljan i kuber. Stek på hög värme, ca ½ minut på varje sida. Låt sen vila på hushållspapper. 
  2. Skär paprika, fänkål och morot i små fina tärningar. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor och lägg i. Skär schalottenlök och salladslök i tunna ringar och riv vitlöken. Fräs lök och vitlök i olja, det skall inte ta färg. 
  3. Lägg i fänkål, paprika och morot. 
  4. Fräs allt i ca 2 minuter. 
  5. Lägg i lagerblad och stjärnanis.
  6. Slå på vin och vatten. Sänk värmen och låt småputtra i ca 10 minuter. 
  7. Smaka av med salt, saffran och apelsin 
  8. Slå den varma inkokningslagen över fiskbitarna. 
    Serveras med nystekta majstortillas och creme fraiche. 
    Garnera med dill och körvel.
  9. Majstortilla: Börja med att röra samman alla torra ingredienserna till tortillasen, tillsätt oljan och så mycket vatten att degen blir fast.
  10. Dela sedan degen i 8 lika stora delar och slå in dem i plastfolie så att de inte torkar ut. 
  11. Kavla ut tortilladegen tunt och lägg över plastfolie.
  12. Hetta upp ett stekjärn och stek varje tortilla ½ min på varje sida. Klart att servera!