Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Fish taco Bild: Arla Köket

Älska tacos!

Med allt från vegetariskt till kyckling

Tacos är en populär rätt som passar vid middagsbjudningar, fredagsmys och andra tillställningar. Här bjuder vi på 7 recept för dig som vill upptäcka nya smaker på tacos-fronten. Kombinera med säsongens grönsaker och njut!

Publicerad 2017-03-06 | Senast ändrad 2017-10-18 | Vardagspuls

Salladstaco med curryfärs och kokoskräm

En perfekt tacos för dig som helst vill skippa brödet. Servera tacosen i isbergssalladsblad och vips har du en annorlunda och vacker variant på den älskade tacosen.
Gör så här

Vegetariska tacos

Tacos smakar lika bra med svarta bönor och tärnad vitost. Servera med mjuka eller hårda skal och njut. Vill du ha extra protein kan du göra en ”färs” på soja eller quorn.
Gör så här

Kycklingtacos

Kyckling är en klar favorit hos många familjer. I kombination med tacos och lime blir den supergod. Servera i tacosskal med riven ost, avokado och majs så får du en riktigt härlig tacos.
Gör så här

Guacamole

Vem vill inte ha guacamole till sina tacos? Njut av den i din tacos på mjukt bröd eller använd som dipp till dina nachos.
Gör så här

Tacopaj med kyckling

Tacos behöver inte nödvändigtvis innebära ett hav av tillbehör, bröd och chips. Den här mexikanskt kryddade pajen är supergod och enkel att tillaga.
Gör så här

Tonfisktacos med bönor

Den här varianten blir ett lite smalare alternativ eftersom köttfärsen byts ut mot tacos, kidneybönor och mager ost.
Gör så här

Fish taco

Ett underbart recept på frasig fisk som serveras i tortillabröd med smulad ost, yoghurt och fruktig salsa. Svår att motstå och enkel att göra.
Gör så här

Köttfärssås med tacosmak

Hur får man egentligen till den perfekta köttfärssåsen med tacossmak? Vi har receptet! Vill du inte ha köttfärs? Byt ut mot quorn, soja eller något annat köttsubstitut.
Gör så här

Fler tacosrecept hittar du här