Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Tandoorigrillad fjordlax

4 port

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-04-29 | Christian Hellberg

Ingredienser:

400 g laxfilé med skinn

2 msk tandoorikrydda

1/2 gurka,skalad

1 dl matlagningsyoghurt

4 kvistar mynta, bladen

Salt, peppar

Gurka -och myntayoghurt:

3 äggulor

2 msk vinäger

1/2 msk dijonsenap

4 dl rapsolja

Salt, nymald svartpeppar

150 g riven parmesanost

3-4 kvistar persilja

Gör så här

  1. Strö lite salt på laxbiten och låt stå i ca en halvtimme.
  2. Torka av laxbiten och gnid in med tandoorikryddan.
  3. Grilla på direkt värme på köttsidan, vänd laxen och låt den grilla klart på skinnsidan tills

    innertemperatur är 45 grader.

  4. För yoghurten: Skiva gurkan i grova skivor. Strimla myntan.
  5. Blanda samman allt, smaka av med salt och peppar