Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
teriyaki grönsaker Bild: Norstedts

Teriyakigrönsaker

8 portioner

Publicerad 2016-05-16 | Vardagspuls

Ingredienser:

2 lökar, helgrillade

4 potatisar, kokta


4 morötter, foliebakade


2 gurkor, råa


1 litet vitkålshuvud, helbakat

2 små majskolvar, förkokta


4 rödbetor, bakade

koriander, finskuren

Teriyakisås:

1 dl japansk sojasås

2 dl råsocker


1⁄2 grön spetspaprika

1 msk ättika (12 %)

1 vitlöksklyfta, hackad


1⁄2 msk färsk ingefära, skalad

 1⁄2 röd chili

Gör så här

  1. Halvera lök och potatis. Skär morötter, gurka, vitkål och majskolvar i grova bitar. Skär rödbetorna i klyftor. Trä upp på spett.
  2. Grilla grönsakerna över direkt glöd utan lock till fin färg och pensla under tiden runt om tills de är lätt glaserade. Toppa med koriander.
  3. Teriyakisås: Låt ingredienserna koka ihop 5–10 minuter. Ställ i kylen. Sila såsen när den är kall. Den ska ha en sirapsliknande konsistens.  

 

 

Recept från boken "Grilla vego" av Paul Svensson, Norstedts.