Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Vardagspuls Thomas Järvheden paradrätt räkpasta Bild: Vardagspuls

Thomas Järvhedens räkpasta med koriander

4 portioner

Thomas Järvheden bjuder på sin paradrätt räkpasta med koriander och körsbärstomater. Testa rätten du också!

Publicerad 2016-03-21 | Thomas Järvheden
 

Ingredienser:

150 g champinjoner

2 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

½ färsk hackad chili

1 kruka hackad koriander

200 g körsbärstomater

200 g handskalade räkor

500 g spaghetti

1 dl riven parmesan

 

Gör så här

  1. Skiva champinjoner, riv vitlök och stek tillsammans i häften av olivoljan. Salta och peppra.
  2.  Häll på resten av oljan när champinjonerna blivit lagom brynta. Tillsätt hackad chili och koriander. (Spara gärna lite koriander till garneringen). Låt allt puttra vidare i stekpannan.
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på paketet.
  4. När det är någon minut kvar på pastans koktid är det dags att blanda ner delade körsbärstomater i champinjonblandningen.
  5. Allra sist vänds de handskalade räkorna ner. Räkorna ska bara vändas runt en snabbis. Lyft bort pannan från värmen.
  6. Lägg upp spaghetti på tallrikarna och lägg på räkblandningen. Riv över parmesan, strö över lite svartpeppar och garnera med några korianderblad.