Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Bakad ananas med fänkål, honung och kvarg

4 portioner

Tommy Myllymäki bjuder på en vardagsdessert. Du kan också laga den, enkelt och gott!

Publicerad 2015-10-08 | Tommy Myllymäki

Ingredienser:

1 hel ananas

1 msk honung

2 tsk fänkålsfrö, grovt stött

2 dl kvarg

2 tsk honung

½ vaniljstång

1 lime, finrivet skal

2 dl färska hallon

Gör så här

  1. Picka några hål i ananasen och stoppa den i ugn 175 grader i ca 1,5 timme tills den är helt mjuk rakt igenom. Låt svalna något.
  2. Koka honungen med fänkål i ca 1 minut.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kvargen. Blanda sen ner fänkålshonungen och limeskal.
  4. Skär bort skalet på ananasen och dela den med stam och allt i mindre avlånga bitar. Stammen tar vi med för att det ser väldigt snyggt ut!
  5. Toppa med kvarg och hallon.