Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Asiatisk hot pot med kyckling och nudlar

4 portioner

Hot pot är en asiatisk gryta även kallad eldsgryta då den från början tillagades över öppen eld.
Grytan baseras på en smakrik buljong samt nudlar.
Här är Tommy Myllymäkis recept.

Publicerad 2015-10-08 | Tommy Myllymäki

Ingredienser:

600 g kycklinglårfilé

2 liter vatten

1 msk salt

1 purjolök, det vita fint strimlad och den gröna delen hel

3 vitlöksklyftor skalade

2 msk smör

1 röd chili

25 g färsk ingefära skalad

4 msk soja

50 g shiitakesvamp, delad och foten avskuren

2 msk sesamolja

200 g nudlar


Tillbehör:

2 ägg, delade i 4 halvor (de ska vara löskokta men ska hålla ihop)

1 dl alfalfagroddar

3 krm salt

2 msk rostad lök

1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka de hela kycklinglårfiléerna med vatten, salt i en kastrull tillsammans med det gröna på purjolöken. Koka i ca 20 minuter.
  2. Skiva vitlöken och stek den hastigt i smör. När kycklingen kokat klart, lyft upp purjolöken och tillsätt vitlök, chili, ingefära, soja, shiitakesvamp och sesamolja och låt sjuda några minuter.
  3. Koka upp nudlar enligt förpackning.
  4. Lägg nudlar i en skål och toppa med kyckling, svamp och häll över buljongen med alla kryddor i.
  5. Toppa med ägghalvor, groddar, rostad lök, strimlad purjolök (det vita) och koriander.