Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Tommy Myllymäkis sashimi på lax

4 portioner

En snabb förrätt som blir till vardagslyx. Ett enkelt recept som passar vilken vardag som helst.

Publicerad 2015-10-08 | Tommy Myllymäki

Ingredienser:

200 g fin laxfilé

50 g smör

2 st lime, saft och skal av

4 msk ingefära, skalad och finskuren

4 msk soja

10 cm färsk pepparrot

1 dl tärnad gurka


Tillbehör:

50 g ärtskott att garnera med

Gör så här

  1. Skiva laxen i 5 mm tjocka skivor.
  2. Bryn smöret i stekpanna tills det blir gyllenbrunt och luktar nötigt, ta av från värmen.
  3. Tillsätt genast limesaft och finrivet skal, ingefära och soja i den ordningen.
  4. Ös sen smöret över laxen och toppa med tärnad gurka, riven färsk pepparrot och ärtskott.