Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kyckling med tonfisksås Bild: Marcus Lawett

Tonnato med tonfisksås, kapris och kronärtskockssallad

Här ger Tareq Taylor ett recept på en italiensk klassiker. Den brukar göras på kalv, men här används såklart kyckling!

Publicerad 2017-05-09 | agnes@vardagspuls.se

Ingredienser:

2 kycklingbröstfiléer

cirka 1 tsk smör + 1 tsk olja

Tonfisksås:

1 burk tonfisk cirka 200 g

2 tsk kapris

1 finhackad vitlöksklyfta

saften från 1/2 citron

4 sardellfiléer

1 dl majonäs

Kronärtskockssallad:

1 burk kronärtskockshjärtan cirka 350 g

Frisésallad

Till servering:

Kapris

Gör så här

  1. Mixa tonfisken och lite av oljan från burken med kapris, vitlök, citronsaft och sardeller. Blanda med majonäsen.
  2. Värm ugenen till cirka 160 grader.
  3. Stek kyckingen i smör och olja i en stekpanna på medelvärme tills den fått lite färg. Låt den steka färdigt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt vila i cirka 10 minuter och skär den sedan i skivor.
  4. Häll av vattnet från kronärtskockorna. Dela dem i halvor och blanda med frisésalladen.
  5. Lägg upp kyckling och sallad på tallrikar. Ringla över såsen och toppa med kapris. Servera direkt.