Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Torsk Pakchoi, Christian Hellberg Bild: Wolfgang Kleinschmidt/Alla älskar grillat

Torsk med pak choi och grillad citrus

4 pers

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-12 | Vardagspuls

Ingredienser:

800 g torskrygg, i 4 bitar


salt

2 msk Marrakech sand rub

olivolja

Marrakech sand rub:

1 msk malen spiskummin

1 msk fänkålsfrön

1 msk korianderfrön

1 msk farinsocker

½ msk hel anis

½ msk vitlökspulver

Pak choi:

4 små pak choi (ca 500 g)

2 citroner


1 dl olivolja


2 gröna chili, finhackade


1⁄2 kruka färsk koriander, finstrimlad

salt

Gör så här

  1. Salta torskbitarna runt om och låt stå ca 30 minuter.
  2. Torka av fisken med hushållspapper och gnid in rubben.
  3. Marrakech sand rub: Mixa alla ingredienser i en kryddkvarn eller liten mixer till ett pulver.Pensla fisken med lite olja och grilla på direkt värme till fin grillyta.
  4. Flytta över till indirekt värme och grilla tills innertemperaturen är 47°.
  5. Dela pak choi och citroner på mitten.
  6. Pensla
 med olja och grilla dem på direkt värme till fin färg.
  7. Pressa saften ur en av de grillade citronerna.
  8. Blanda citronsaften med chili och koriander.
  9. Vänd runt pak choi i dressingen och smaka av med salt.
  10. Servera till fisken med den andra citronen i bitar.
ANNONS

Arla Köket

Fläskfilé.